9 juli maandag

Wij zijn wegens zwangerschapsverlof op zoek naar een (ortho)pedagoog!
Delen is fijn.

afbeelding

6 juli vrijdag

Het was vandaag prachtig weer om de ‘buitenboel’ te schilderen, aldus de kinderen van groep Rood Regenboog.

afbeelding

14 mei maandag

Ipse de Bruggen en Shezaf Kinderopvang starten opvang voor kinderen waarbij de ontwikkeling anders verloopt.

Nieuwe samenwerking
Om ook kinderen met een achterblijvende ontwikkeling een plek te kunnen geven binnen de reguliere opvang en zorg, gaan Shezaf Kinderopvang en Ipse de Bruggen samenwerken. Vanaf 14 mei 2018 start een zogenaamde ‘opvangbehandelgroep met de naam de Kleurentuin’ voor kinderen van 0 t/m 5 jaar in een ruimte van Shezaf op locatie De Prinsenark aan de Prins Hendrikstraat 132 in Alphen aan den Rijn.

Op de Kleurentuin is er voor jonge kinderen met een ontwikkelingsvraag op gebieden als taal en spraak, motoriek, moeilijk te begrijpen gedrag of andere ontwikkelingsproblematiek. Op deze nieuwe opvangbehandelgroep zijn minimaal twee medewerkers aanwezig: een medewerk van Ipse de Bruggen en een medewerker van Shezaf Kinderopvang. De groep biedt op maandag, woensdag en vrijdag van 07.30 tot 18.00 uur ruimte aan maximaal 12 kinderen.

Suzanne Braat, directeur van Shezaf Kinderopvang, vertelt dat deze samenwerking uniek is in Alphen aan den Rijn en omstreken. “We bieden in een alledaagse omgeving nieuwe kansen voor kinderen met een lastige start. Waarbij het ook mogelijk is om opvang in de ‘opvangbehandelgroep’ te combineren met opvang op een andere groep binnen Shezaf.”

Aan de hand van het ‘Ik-Volg-Je’ systeem wordt de ontwikkeling van elk kind bekeken én gericht gestimuleerd. Elk kind krijgt een behandelplan met doelstellingen die viermaal per jaar worden geëvalueerd. Daarnaast biedt de opvangbehandelgroep gelegenheid voor observatie en diagnostiek.

Dagprogramma
In de ochtend worden therapeuten Ipse de Bruggen langs voor groepsbehandelingen en advies. De middag staat in het teken van het VVE-aanbod (Voorschoolse en Vroegschoolse Educatie) dat Shezaf aanbiedt als voorbereiding op het basisonderwijs.
Op bepaalde momenten – tijdens het buitenspelen of activiteiten in kleine groepen – spelen kinderen uit de reguliere groepen samen met die van de ‘opvangbehandelgroep’. En, voor kinderen die dat nodig hebben, is er de mogelijkheid om in de middag te slapen.

Sponsoring
Shezaf is nog op zoek naar bedrijven die dit initiatief via sponsoring willen ondersteunen. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Suzanne Braat (directeur): 0172 234 254 of sbraat@shezaf.nl

afbeelding

14 mei maandag

Vandaag de feestelijk opening van onze kleurentuin op de Prinsenark ! Een nieuwe groep op de maandag woensdag en vrijdag voor kinderen met een anders lopende ontwikkeling. Welkom en veel plezier ouders en kinderen bij de kleurentuin !

afbeelding

20 april vrijdag

Wij hebben vandaag genoten van de #koningsspelen! 👑🤸🏼‍♂️⛹🏼‍♂️🥇🎉

Het plein van de Regenboog was prachtig versierd en de kinderen hebben buiten gedanst en spelletjes gedaan.

De grote peuters van de Prinsenark hebben samen met peuteropvang Het Kompas de Koningsspelen mee gevierd bij Basisschool De Windroos. Dat vonden ze super!
Voor de jongere kinderen waren er spelletjes op het speelplein van de Prinsenark zelf.

De kinderen van de BSO mochten vandaag extra hard chillen na al het sporten op school… 😊

afbeelding

18 april woensdag

Het thema #boerderij is in volle gang! Heeft u ook op de groep al die leuke attributen gezien waar de kinderen mee kunnen spelen?
Aan het einde van het thema komt nog een verrassing… 🐥🐥🐥

afbeelding