Buitenschoolse opvang (BSO) 4-12 jaar

Buitenschoolse opvang (BSO) is bestemd voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Een vaste pedagogisch medewerker haalt of brengt de kinderen van of naar school en vangt hen op. Kinderen die niet in de directe omgeving op school zitten, kunnen gebruik maken van taxivervoer.

Op de BSO bestaat een gevarieerd aanbod aan activiteiten en speelgoed voor diverse leeftijden, maar de kinderen kunnen zelf kiezen of ze hiervan gebruik maken: Ontspanning in een vertrouwde en gezellige omgeving staat voorop! Desgewenst kan onder begeleiding huiswerk worden gemaakt.

Scholen

De kinderen die een school bezoeken in de directe omgeving worden lopend opgehaald. De scholen op de looproute zijn: GBS De Tamboerijn, PC Samen op Weg, Groen van Prinsterer en de Rehobothschool. Bezoekt uw kind een andere school binnen Alphen aan den Rijn, dan genoemd? Geen probleem, wij regelen het taxivervoer!

Contact met ouders

Regelmatig contact tussen de leiding en de ouders is van essentieel belang voor het welzijn en de ontwikkeling van het kind. Contact vindt onder andere plaats tijdens het halen en brengen, via oudergesprekken, via nieuwsbrieven en via Konnect. De BSO heeft daarnaast een eigen oudercommissie.

gratis ontbijt

Gratis ontbijt

Als proefproject zal er vanaf 2015 op de voorschoolse opvang (VSO) en bij de verlengde opvang tussen 07.00 - 07.30 uur kosteloos een ontbijt* worden aangeboden aan de kinderen.

Wilt u uw kind ook gebruik laten maken van het ontbijt en maakt uw kind nog geen gebruik van VSO of verlengde ochtendopvang? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

* Volgens de richtlijnen van het voedingscentrum.

Opvang op maat

Als kinderen naar de basisschool gaan verandert de vraag naar opvang. Shezaf heeft een breed aanbod aan opvangpakketten en opties voor buitenschoolse opvang: schoolwekenpakket, vóór schooltijd en in vakanties en bij studiedagen of zelfs opvang om de week. Daarnaast biedt Shezaf flexibele opvang en incidentele opvang. Ook combinaties van verschillende opvangvormen zijn mogelijk.

Nog vragen?

Mocht u vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. Wij denken graag met u mee over de opvangvorm die het beste past bij uw situatie.

Voorschoolse opvang

Shezaf biedt opvang vóór schooltijd. Voorschoolse opvang is opvang tussen 7.00 uur en 9.00 uur in de schoolweken. De kinderen die naar school gaan binnen de looproute worden door de pedagogisch medewerker lopend naar school gebracht. Voor informatie over voorschoolse opvang voor kinderen die naar school gaan buiten de looproute kunt u contact met ons opnemen.

 •  In schoolweken
 •  Maandag t/m vrijdag
 •  Tussen 07.00 – 9.00 uur

Lunch

Op woensdag en vrijdag (onderbouw) is er een mogelijkheid voor opvang tussen de middag. De lunch is opvang tussen 11.30 uur en 14.00 uur. De kinderen maken binnen die tijd ook gebruik van een gezamenlijke maaltijd.

 •  In schoolweken
 •  Woensdag en vrijdag (onderbouw)
 •  Tussen 11.30 – 14.00 uur

Vakantie-opvang

Het is mogelijk om bij Shezaf alleen opvang tijdens de schoolvakantieweken af te nemen. U kunt kiezen uit de volgende pakketten: een pakket voor 9 of 12 schoolvakantieweken per jaar.

 •  In schoolweken
 •  Maandag t/m vrijdag
 •  Tussen 07.00 – 18.30 uur

Flexibele opvang

Bij flexibele opvang kunt u opvang afnemen per uur, op verschillende dagen en/of tijden. U geeft voor de 15de van de voorafgaande maand de uren door waarop u de opvang nodig heeft. U kunt een keuze maken uit verschillende pakketten; minimaal 10 uur per maand, minimaal 26 uur per maand of minimaal 40 uur per maand.

 •  52 weken
 •  Maandag t/m vrijdag
 •  Variabele opvangtijden (op reservering)
 •  Incl. zomervakantie mogelijk

Incidentele opvang

Voor de keren dat u ‘onverwachts’ (extra) opvang nodig heeft, bieden wij incidentele opvang. U kunt  de opvang aanvragen en mits de groepsgrootte het toe laat is uw kind van harte welkom. Met deze opvangvorm kunt u losse uren afnemen. Dit kan in combinatie met een pakket. Tevens is dit pakket geschikt voor ouders die geen andere diensten van Shezaf afnemen.

 •  Afname losse uren (incidenteel)
 •  Maandag t/m vrijdag
 •  Tussen 7.00 – 18.30 uur

Taxivervoer

Kinderen die in de directe omgeving van de BSO-locatie op school zitten, worden door de pedagogisch medewerker naar school gebracht en weer opgehaald.

Voor het ophalen van kinderen van de overige scholen binnen Alphen aan den Rijn kunt u gebruik maken van het door Shezaf geregelde taxivervoer. Shezaf werkt hierbij samen met een erkend taxibedrijf, die aangesloten is bij de branchevereniging KNV.