De oudercommissie

Meepraten over de opvang van uw kind? Dat kan in een van de oudercommissies van Shezaf. Over tarieven, onderhoud, nieuw- en verbouw, pedagogisch beleid, en nog veel meer.

Wat doet de oudercommissie?

De oudercommissie behartigt de belangen van ouders en kinderen, denkt mee met directie en bestuur van Shezaf, en draagt bij aan een transparante en open communicatie tussen ouders, pedagogisch medewerkers en directie/bestuur.

Welke onderwerpen behandelt de oudercommissie?

Bestuur en directie van Shezaf zijn wettelijk verplicht om advies te vragen over zaken als

 • prijswijzigingen
 • openingstijden
 • het aantal kinderen per leidster
 • de klachtenregeling, pedagogisch beleid
 • voedingsaangelegen­heden
 • alsmede het beleid met betrekking tot opvoeding
 • veiligheid en gezondheid

De oudercommissie kan ook ongevraagd advies geven.

Heeft elke locatie van Shezaf een eigen oudercommissie?

Ja, dat is wettelijk verplicht. Shezaf telt op dit moment vier ouder­commissies. De Regenboog, De Schatkamer en De Prinsenark hebben elk een eigen oudercommissie. Daarnaast is er een overkoepelende oudercommissie. De commissies vergaderen circa vier keer per jaar, steeds op hetzelfde tijdstip en dezelfde locatie. Op die manier kan elke commissie eerst de ‘eigen’ onderwerpen behandelen, waarna gezamenlijk de onderwerpen besproken worden die alle locaties aangaan.

Contact

De oudercommissie is via onze contactpagina te bereiken.

verrekijker

Enthousiaste ouders of verzorgers gezocht

Vindt u het ook leuk en belangrijk om een steentje bij te dragen, en heeft u daar een paar uur per maand voor over? Meld u dan aan voor de oudercommissie.

Eerst een vergadering bijwonen, is ook mogelijk. Mail ons, of spreek ons gewoon een keertje aan op één van de locaties.

Aanmelden per mail

Oudercommissie Actueel

 • maandag, 24 maart 2014

  Inspectierapport GGD

  Met trots kunnen wij melden dat alle locaties van Shezaf door de GGD zeer positief zijn beoordeeld. U kunt het inspectierapport hiernaast downloaden.

 • maandag, 17 maart 2014

  Verkeersveiligheid

  Wij vragen uw aandacht en medewerking voor de verkeersveiligheid rond twee van onze vestigingen. Bij De Regenboog wordt regelmatig met de auto tegen de richting ingereden. Bij De Prinsenark worden auto’s op de stoep geparkeerd. Het spreekt voor zich dat hierdoor de veiligheid van uw en onze kinderen in gevaar wordt gebracht, maar ook die van anderen.

  Vandaar een klemmende oproep: houd u aan de geldende verkeersregels, en wijk daar nooit vanaf, hoeveel haast u ook hebt. Veiligheid gaat voor alles.

 • maandag, 10 maart 2014

  Workshops

  Op woensdagavond 2 april 2014* organiseert de Oudercommissie twee nuttige workshops:

  • Voor de ouders/verzorgers van kinderen 0-4 jaar: logopedie en gebarentaal
  • Voor de ouders/verzorgers van kinderen op de basisschool 4-12 jaar: voeding

  De workshops zijn bestemd voor ouders en pedagogisch medewerkers, die elkaar op deze wijze ook eens in een andere setting kunnen ontmoeten. Vorig jaar werden de workshops door zo’n 30 mensen bezocht. We hopen opnieuw op zo’n grote opkomst. U kunt zich aanmelden via onze contactpagina.